Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Magic Wings over the Sky – FOTO
Florin Răchitan  - Sambata, 19 Septembrie 2009

Un MIG-21 Lancer a trecut ca tunetul la câţiva metri deasupra capetelor celor aproape 15.000 de oameni care s-au adunat sâmbătă la aeroportul din Satu Mare, semnalând debutul celei de-a II-a ediţii a mitingului aviatic „Magic Wings over the Sky”, ce se bucură de un succes imens în rândul sătmărenilor.

 


Vremea superbă a îndemnat foarte mulţi sătmăreni, dar şi oaspeţi din alte judeţe şi din Ungaria să participe cu mic cu mare la evenimentul care se pare că devine deja o tradiţie la Satu Mare, aşa cum ne-a asigurat în discursul său şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.
 

 

Prezentatorii evenimentului, Sergiu Berindei şi responsabilul cu sporturile cu motor din cadrul Aeroclubului Român, Adel Ştef, nu au uitat să menţioneze nici numele celui care are meritul principal în organizarea anuală a mitingului aviatic la Satu Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, un împătimit al zborului.


 

Spectatorii au avut ocazia să urmărească evoluţii spectaculoase ale unor planoare, avioane uşoare şi ultra-uşoare, demonstraţii uluitoare ale paraşutiştilor sătmăreni, zboruri încântătoare ale aeromodelelor teleghidate de la sol, dar şi figuri incredibile executate în aer de un masiv elicopter Puma al Forţelor Aeriene Române.


 

Cel mai aplaudat moment a fost evoluţia „Şoimilor României”, George Rotaru şi Ferenc Laszlo, care i-au lăsat cu gura căscată şi gâtul înţepenit pe toţi cei 15.000 de oameni aliniaţi de-a lungul pistei aeroportului, în timp ce executau acrobaţii aeriene cum vedem doar în filme.
 

















Tags: miting  aviatic  aeroport  satu mare  hawks of romania  
2464 vizite
Distribuie pe